lørdag 17. juni 2017



Himmelstigen på Selnes, meget god sesongstart!

På tur: Innehaver og Mr.Staven
S&D: Himmelstigen 6, Selnes
Forhold: Fra sol te plaskregn
Dato: 16.06.17

Endelig var det dags for en tradtur igjen og det på klassikeren Himmelstigen på Selnes. En rute som er mest kjent for å spytte ut sportsklatrere fra off-width´n som en tenåring på sin 5. jægershot og lengre blanke svaparti uten muligheter for sikringer, syken var det bare å pakke i sekken. Det ble racket opp godt med sikringer utenfor grendahuset på Åsvang, det ble blandt annet lagt noen 4´ere og 5´ere i sekken! Kort og behagelig anmars på skarve 15 min før vi sto under innsteget.

Innsteget.

Første del av ruten går opp et markert diedre som er vellsikret og flott før en begynner å nærme seg den blanke svaflanken. Etter å ha forsert det blanke svapartiet ble først stand satt i en fin bjørk i god stil.
                                   Magnusen klora seg opp svaet.

Etter en kjapp omracking var Magnus i støtende på tur oppover et liggende diedre. Etter dette diedret kommer det en ubehaglig svatravers som knapt lar seg sikres, etter litt prøving smøy Magnus seg over og bort til gresshylle hvor han tok stand rett under neste tauglengde. Det er ikke mindre ubehagelig for andremann på denne svatraversen, for en vil jo få tidenes pendel om en skulle ha vært så uheldig å sklidd av på et av friksjonstakene. Heldigvis gikk dette overraskende bra og det tok ikke lang tid før jeg sto ved siden av han på andre standplass.
                                    Magnus på tur opp diedret

Og nå er det den fine klatringen starter på Himmelstigen, velsikret fin layback/diedreklatring. Selvfølgelig var start på denne taulengden klissvåt, men etter storkalking og storpusting klarte jeg å karre meg over kanten. Høye foter og massiv layback var tingen her, kam etter kil etter kam ble plassert og plutselig var jeg oppe og fikk satt tredje stand. Det tok ikke langt tid fra jeg fikk sagt fra til Magnus at det var klart til han sto vedsiden av med et eneste stort glis! Dette må være en av trøndelags fineste taulengde på gear!

                    En joika opp et diedre.


                        Magnus i sitt ess!

Da var det dags for en av de beryktede taulengdene på denne ruten, den som bestanding er våt og sleip noen som ikke var et unntak for denne gangen heller. Men dette stoppet ikke Lauvnes store sønn, han dro på opp igjennom uten de store problemene.

                                          Værskiftet på 6´er lengda!


                                   Men Magnus støte på!

Etter litt om og men var det tid for min deby på sleip off-width, starten av taulengde var tørr, enkel og fin å gikk lekende lett. Etter vært ble det våtere og sleipere og mer spennde før en kom til selv cruxet. Betaen på cruxet kan sikkert løses på en million måter, min beta var å knebarre seg oppover til det flatet ut noe som fungerte greit! Andpustet og klam kom jeg opp til Magnus som sto å diskuterte TV abonnemanget sitt med en telefonselger, gaggu fikk han ikke til et rovkjøp av beste sort!

Da var det min tur til å være i støtenden, opp et blankskurt stort diedre med et gigariss i midten. Selen ble racket opp med en 4er og en 5er også var det bare å starte kampen.

      No words

Risset er så stort at det beste er bare å dytte kammene oppover foran seg, jammen fotene inn i risse å presse på. Sia jeg ikke har gjort dette så mye har jeg ikkje noen særlig god teknikk, men etter mye pusting og pesing klarte jeg å smøre meg oppover å komme meg over kanten, klam i panne, såre føtter og med litt værkende triceps etter all pressningen!

   Det går -

sakte -

   oppover..

Vell oppe ble siste stand satt i den store steinen på toppen!

Gråværet har startet!

Magnus støtet på og det tok ikke lang tid før han var oppe med meg, han gjort et iherdig forsøk på å lirke ut en 5er!! som sto igjen, men den sto kubb fast! Akkurat i det Magnus rundet toppen kom de første regndråpene, så det var bare å pakke sammen. Bitihorn var gjennomvåt før vi var nede i bilen, godt jeg hadde tatt med en kleskifte for en gangskyld!

   Vi startet i solskinN!

Takk for en herlig sesongstart Himmelstigen, det blir stive lår, legger og triceps i morgen, men vi sees nok igjen snart!