søndag 26. november 2017

Sesongstart på is i Drivdalen opp Royal Garden 


Med i veggen: 3 offshorearbeidende joikaer (en sveiser, en mekaniker og en ruffneck)
S&D: Royal Garden Aka Wenche Foss WI3+
Været: Isende kaldt, 15 minus i følge Forestern
Når: 21. november

Med ett kjapt søkt på cabinweb viste det seg at det var ledige leiligheter i Hovden, en telefon til Mr.Staven og den var booket fra 20-23. november hvor planen var isklatring eller toppturer på Oppdal så klart. Kalvik slengte seg med i siste liten, noe jeg ikke tror han angrer noe særlig på i etterkant!

Alle tre ankom kåken mandagskveld, det var isende kaldt ute og ypperlige forhold for å ta knekken på sesongstarten på is 2017/2018. Etter hver sin pils ble vi enig om at Royal Garden kunne være en grei start på sesongen, værmeldingene viste sol hele dagen og minus 15, en kald start på sesongen kan en trygt si.

     Kalvik i front ved E6én

Anmarsjen til innsteget var gjort unna på en liten time, kjempe gode forhold da det var lite snø, var bare de siste 100 høydemeterene kor det ble en del stamping i laussnøen. Taktisk som eg er gikk eg første, heldigvis bært snøen førstemann, det var værre for Kalvik som sank til knes for hvert steg han tok.

 Det stampes!

Fordi om det va 15 minus blir en bra svett under anmarsjen, vell opp på innsteget ble det skifting og god stemning når Kalviken fant ut at drikkeblære hass lak. Ulltrøye vart fint lagt tebake nederst i sekken med fleire glosa om at ei drikkeblære ska alder meir værre med på nå slikt.

             Klissvåt ulltrøye <3

Magnus va fast bestemt på at han skulla ta første taulengde, ingen av oss nekta på det, i godt driv oppover tok det ikke lange tia før han hadd stregt ut taua å fikk satt en fin standplass rett under neste opptak.

Staven i støtet

Første taulengde va fin, passe bratt og isen va heilt okei, et lite hardt lag ytterst så litt hogging vart det som vanlig. Men meget god stemming i laget å kjekt å værra tre sammens for en gangs skyld.

                 To joikanissa på tur opp

Fordi om negelbiten allerede hadd inntatt både fota og hendern så var det bare å bit sammens tennern å kom seg opp til første standplass. Angern på hanskevalget kom veldig fort, tynne hanske skal alder meire værra med om gradestokken hvis minus 10 og kaldar. Det fikk eg erfart når eg kom opp på standplassn, kor fingran va ikke eksisterende. Og enda værra blir det jo når negelspretten slepp og følelsan kjem tebake, småkvalm vart..

                      Kalvik tar jomfruen på led!

Heldigvis hadd Kalviken tikka for å ta andre taulengde, da fikk eg god tid te å få tebake følelsan både her og der. Det her var første gangen Kalvik leda på is, det gikk lett som en lek. Et lite bratt opptak rett fra standplass, så et parti med snø for deretter et nytt opptak før han fikk satt stand i siste isen.

                             Fornøyd Kalvik på 2. standplass

Så va det dags for at innhavern skulla i støtenden av tauet. En litt bratt start, med ikke så særlig god is, litt luftig is så vart masse hugging og litt leiting etter gode plasseringa for skruan.

                        Profilebildemateriale av Mr.Staven

Men etterhvert så kom eg meg over kanten, kor det var et langt snøparti kor kilesettet kom te sitt gode. Så et mindre parti med is før eg satt en naturlig standplass i nånn fine fjellformasjona.

            Klassisk uttoppingstandplass

Etter at standplassen va laga og det va signalisert at det var klart fikk av tatt av meg sekken og på med dunisen, tippa at det va enda kaldar på høgfjellet enn nede i Drivdalen så å sitta å frys på standplassen va ikke aktuelt. Etterhvert så kom begge karan opp te standplassen, godt fornøyd med å topp ut og klar for å kom seg lenger ned i dalen te litt varmar forhold!

No comment.

Vi tusla ned renna på venstre side av fossen, for deretter å bask oss litt opp igjen og litt ned igjen til en lang rappell fra et tree. Da va det bare å sett seg på raua og skli ned te innsteget. Før alle sammen va komme ned, tau va kveila, stegjern og isøkse pakka vekk så hadd det blitt ganske skymt. Det va bære å kom seg ned te Forestern før vi mørtna heilt ned (vi hadde hodelykt alle mann så ingen fare), men mest for å få litt varme i skroget igjen.

En fin start på sesongen va vi enig om alle mann, middagen vart ei klassisk reinsgryte med sjøl skutt rein, det vart ikke sein kveld på nånn av oss fåsdz.

Været dagen derpå va ikke nå særlig, kraftig vind og minus 10 er ikke noe å bryte seg på større fosser på. Men Brudgomsbjølla va i fin tilstand og jaggu va det så godt som vindstille der også. Dermed fikk vi alle oss en tur opp her i løpet av dagen.

           Litt nedsødd, men fin.

Drivdalen, det blir ikke lenge til du før besøk igjen :)